Maxim Nyansa IT Solutions

Waar:

Ghana

Maxim Nyansa IT Solutions is een internationale NGO geleid vanuit Accra, Ghana, en  heeft als doel het creëren van carrière mogelijkheden voor jonge mensen in Afrika. Een van onze programma’s omvat het geven van IT-bootcamps voor jonge ‘high potentials’, waarin naast training in IT-skills, een persoonlijk ontwikkelingsplan en ondernemerschap een vast onderdeel zijn. Ondanks dat veel jonge mensen een universitaire studie op zak hebben, zijn hun baankansen matig. Ze zijn niet voldoende toegerust met praktische vaardigheden want het onderwijs in Afrika is vooral theoretisch. Wij hebben een uniek concept van praktische IT-bootcamps die volledig gesponsord zijn voor de trainees. Ervaren IT-ers uit allerlei landen komen als vrijwilliger naar ons centrum  om hun kennis te delen.  Na 4 maanden zijn de trainees klaar om als IT-er de arbeidsmarkt op te gaan.

Sinds onze start in 2016 hebben wij meer dan 75 trainees opgeleid in Ghana, waarvan er tot nu toe 4 een eigen bedrijf hebben opgestart. Bovendien zijn er veel trainees die naast hun werk een bedrijf hebben opgezet en trainees die al ondernemers waren en hun onderneming geüpgraded hebben. Neem bijvoorbeeld Samuel Asante. Als trainee in 2018 kreeg hij de kans om zijn droom waar te maken. Met hulp van de ondernemerschapstraining van Maxim Nyansa, kon hij zijn business plan specifieker en realistischer maken en startte hij Odwadini , een boekhoud-app voor ondernemers in de informele sector in verschillende Ghanese stamtalen.

De succesvolle aanpak van Maxim Nyansa heeft veel aandacht getrokken.  Met onze huidige locatie in Ghana en nieuwe vestigingen in Nigeria, Gambia, Burkina Faso, Zuid-Afrika en Sierra Leone, staan wij in op het punt om uit te breiden en nog  veel meer jonge mensen in Afrika te helpen starten als ondernemer in de ICT.  Begin 2021 steunt CCHO ons volgende ondernemerschap programma in Accra.