Kansen op werk voor jongeren

Waar:

Zuid Soedan

Initiatief:

Jongeren in Zuid Soedan zonder opleiding of werkervaring worden ook wel beschouwd als de ‘verloren generatie’. Het gaat vaak om groepen vluchtelingen, jonge moeders, voortijdige schoolverlaters en jongeren met een handicap. Edukans, Light for the World en Dorcas werken – met steun van de Europese Unie – aan verbeterde toegang tot het beroepsonderwijs voor deze groepen.

Ook wordt de kwaliteit van de opleiding en de toegang tot de arbeidsmarkt verbeterd. Daardoor worden deze jongeren en hun families geholpen een bestaan op te bouwen. Edukans is verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van de onderwijsstaf van 7 beroepsopleidingen, zodat de kwaliteit van het onderwijs verhoogd wordt. Daardoor sluiten de opleidingen beter aan bij de vraag van de markt en vinden jongeren makkelijker een passende baan.

Ook zorgt Edukans dat meer jongeren naar deze beroepsopleidingen toe gaan, door bijvoorbeeld kinderoppas aan te gaan bieden, zodat jonge vrouwen niet thuis hoeven blijven vanwege hun kinderen. Of door fietsen ter beschikking te stellen van jongeren die ver van de school vandaan wonen. In totaal 4800 jongeren worden hiermee geholpen.