Fashion & Design Training

Waar:

Johannesburg Zuid-Afrika

Initiatief:

Het empoweren van 10 jonge vrouwen richting zelfredzaamheid en economische onafhankelijkheid via praktische vaardigheden in Fashion & Design

Stichting Rhiza voert een project uit op het gebied van Fashion & Design in township Diepsloot in Johannesburg, Zuid-Afrika. Diepsloot heeft ongeveer 350.000 inwoners. Ongeveer 60% van de beroepsbevolking in Diepsloot is werkloos, met name jonge vrouwen zijn werkloos.

Dit project richt zich op het trainen van 10 jonge vrouwen trainen op het gebied van Fashion & Design en ze ondersteunen richting het bereiken van een stabiel inkomen zodat zij een leefbaar en zelfredzaam bestaan kunnen opbouwen.

Bovendien zullen de jonge vrouwen stage lopen bij onze sociale onderneming Township Fleva. Township Fleva verkoopt producten gemaakt door vrouwen die door Rhiza getraind zijn aan bedrijven in Zuid-Afrika. Tenminste 5 van de 10 vrouwen in dit project zullen aangenomen worden door Township Fleva, waarmee duurzame banen zullen worden gecreëerd.

Na afloop van de training zal Stichting Rhiza de vrouwen die niet in dienst komen bij Township Fleva:

  • Ondersteunen bij het starten van een onderneming
  • Machines, middelen en werkplekken beschikbaar stellen
  • Licht beschadigde merkkleding beschikbaar stellen om te repareren en met winst door te verkopen
  • Een Retail Faciliteit / winkel in Diepsloot beschikbaar stellen
  • Diensten van een uitzendbureau beschikbaar stellen

Stichting Rhiza ondersteunt de kansarme bevolking in Zuid-Afrika een zelfredzaam bestaan op te bouwen, samen met lokale bewoners in achtergestelde gebieden en de overheid. Dit bereikt Stichting Rhiza via projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, beroepsgerichte trainingen en ondernemerschap.

Voor meer informatie, ga naar https://rhiza.nl/.