Technische school in Jessore

Waar:

Bangladesh

Initiatief:

Technisch onderwijs is belangrijk voor het grote aantal kansarme kinderen van onder andere landloze boeren en arbeiders. De Kerk van Bangladesh heeft daarom een technische school opgericht. De school biedt jongeren de mogelijkheid een vak te leren en een betere toekomst te verwerven.

Naast het vakonderwijs is er ook aandacht voor vorming van de kinderen op sociaal en spiritueel gebied. De leerlingen wonen tijdens hun opleiding op het instituut, omdat de thuissituatie vaak niet uitnodigt tot leren. De leerlingen worden opgeleid tot timmerman, automonteur, elektricien of machinebankwerker. De school heeft rond de 250 leerlingen, waarvan 30 meisjes. De meisjes volgen aparte klassen in de avond. De school geeft ook avondlessen aan jongeren en volwassenen uit de krottenwijken van Jessore. De certificaten die de school afgeeft, zijn erkend door de nationale overheid. Ook is er een mobiele school.

De medewerkers komen op uitnodiging van mensen op het platteland langs om trainingen te geven, zodat ook zij lessen kunnen volgen om hun toekomst te verbeteren.