Job Booster Tsjaad: Kickstarter voor jonge ondernemers

Waar:

N’Djamena Tsjaad

Initiatief:

Woord en Daad werkt vanuit Bijbels perspectief aan duurzame verandering voor mensen in armoede. Met onze programma’s Agrarische ontwikkeling, Beleidsbeïnvloeding, Bewustwording, Duurzaam water, Educatie, Noodhulp en weerbaarheid en Werk en opleiding, werken we sinds 1973 aan duurzame verandering.

Veel jongeren in Tsjaad hebben een goede opleiding gevolgd, maar in het straatarme land liggen banen niet voor het oprapen. Job Booster Tsjaad ondersteunt deze jongeren bij het starten van een eigen onderneming of het vinden van werk. We dagen jongeren uit om hun idee voor een onderneming te pitchen.  Vooral de ondernemersmentaliteit van de jongeren is doorslaggevend.

Vanuit Job Booster worden de jongeren geholpen en aangemoedigd om hun businessplan te finetunen en uit te voeren. We vragen de jongeren op termijn minimaal twee extra werkplekken te creëren, waardoor nog meer jongeren een inkomen hebben. Alle startende ondernemers volgen trainingen om hun ondernemerschapskwaliteiten aan te scherpen. De eerste maanden na het starten van hun bedrijf worden de jonge ondernemers gecoacht door een ervaren ondernemer.

Niet iedereen is een ondernemer, ook niet in Tsjaad. Job Booster heeft een database van jongeren die werk zoeken. Via het netwerk van bedrijven worden vacatures gevolgd. Job Booster bemiddelt en kan een geschikte, goed opgeleide kandidaat selecteren. Job Booster blijft betrokken bij de gecoachte ondernemers. Met een passend trainingsaanbod kunnen de jongeren hun vaardigheden aanscherpen of hun kennis over nieuwe ontwikkelingen verdiepen. Ondernemerschap biedt de jongeren een waardig kans en inkomen om een toekomst voor hun familie en het land op te bouwen.