EmployAble geeft vrouwen zelfvertrouwen en toegang tot werk

Waar:

Rwanda

Initiatief:

Fofo, 17 jaar, woont in een sloppenwijk in Rwanda. Ze had geen vrienden en niemand om mee te praten. Ze is al vanaf haar geboorte doof. Een gebarentaal heeft ze nooit geleerd en geld om naar school te gaan was er niet. Hoop op een goede toekomst had ze niet. Ze zou waarschijnlijk moeten bedelen. Misbruik en geweld lagen op de loer. Haar moeder besloot dat ze moest trouwen, dat zou het beste voor haar zijn. Trouwen met een veel oudere man. Fofo voelde zich eenzaam en ongelukkig. Ze zag haar dromen weggelijden.

Tot ze in contact kwam met het Employable-project van SeeYou. Fofo kon een opleiding tot kapster volgen en kreeg ook les in gebarentaal. Ze straalt nu! Ze kan geld verdienen en voor zichzelf zorgen. Het geeft haar zelfvertrouwen. Ze gelooft weer in de toekomst en denkt er zelfs over na om een eigen bedrijfje te beginnen, waarmee ze weer andere vrouwen kan helpen en inspireren.

Samen met UNABU, de Rwandese Organisatie voor Vrouwen met een handicap, geeft SeeYou mensen met een beperking in Rwanda weer een kans. Door hen toegankelijke vakopleidingen aan te bieden en te begeleiden in het vinden van passend werk. Als dit lukt, kunnen ze zelf een inkomen verdienen. Zo krijgen jongeren met een beperking weer een kans en kunnen zij meedoen in de maatschappij.
www.seeyoufoundation.org