Vakopleiding voor stukadoors, huisschilders en loodgieters

Waar:

Tanzaniä

Voor de bovengenoemde beroepen bestaat tot op heden geen adequate vakopleiding in Tanzania. Het werk wordt meestal uitgevoerd door laagopgeleide werkeloze jongeren die het “klussen”’ in de dagelijkse praktijk leren. Zogenaamde fundi’s genoemd. Fundi’s worden per dag geronseld. De kwaliteit van het geleverde werk is vaak onvoldoende en ook de veiligheidsomstandigheden op de werkplaats zijn meestal slecht zodat het aantal ongevallen op de werkplaats hoog is.

PUM Senior Experts Netherlands is samen met een aantal aannemers uit de bouw in Tanzania, verenigd in de Association of Citizen Contractors Tanzania,  en het Arusha Technical College een project gestart met als doel om de kwaliteit van het werk (vakmanschap) en het veilig werken van de fundi’s te vergroten. Tevens worden fundi’s die dat willen begeleid bij het starten van hun eigen bedrijfje. Projectmanagement consultancy en de praktijkgerichte trainingen worden verzorgd door PUM- experts uit Nederland. 

Dankzij de bijdrage en support van CCHO is de bouw van een praktijkcentrum in Arusha gerealiseerd en zijn materialen en gereedschap aangeschaft voor het verzorgen van praktijktrainingen, cursussen veiligheid en ondernemerschap.