Training kleine- en middelgrote ondernemers in Zambia

Waar:

Zambia

Initiatief:

‘An investment in knowledge always pays the best interest’ (Benjamin Franklin). De Lendahand Foundation gelooft in de kracht van goed ondernemerschap in opkomende landen bij het terugdringen van armoede. Kennis speelt hierbij een cruciale rol. Het midden- en kleinbedrijf zijn vaak de motor van de lokale economie. Het zijn juist deze ondernemers die moeilijk toegang hebben tot kennis om hun bedrijfsvoering te versterken.

Daarom traint en ondersteunt de Lendahand Foundation sinds 2014 deze ondernemers in opkomende landen waaronder Mongolië, de Filipijnen, Ghana en Zambia. De Foundation werkt hierbij nauw samen met het crowdfunding platform Lendahand dat betaalbare leningen verstrekt aan ondernemers in opkomende landen. De combinatie van training en betaalbaar krediet is een unieke en effectieve manier om deze lokale ondernemers te versterken. In de Lendahand SME Academy krijgen ondernemers in vier dagen praktische vaardigheden aangereikt over business model ontwikkeling, marketing en sales, financieel management en zakelijk pitchen. 

De kracht van de Academy ligt in de samenwerking met lokale professionele trainers en partners, aansprekende case studies en interactieve sessies. Sinds oktober 2018 wordt de Academy ook aangeboden in Zambia met als doel zo’n 200 lokale ondernemers te bereiken. Dit doen we in samenwerking met onze partner Agora Microfinance Zambia.

Voor meer informatie: www.lendahand-foundation.org.